tirsdag 26. februar 2013

Min første scrapbook side

Hei alle sammen!

I dag vil jeg visse min første scrapbook lay out. Min svigermoren hadde 80-årsdagen i oktober 2010 og jeg ønsket å gjøre noe veldig spesial til henne. Jeg har sett mange fine forskjellige kort og fotoalbum på nette som har vært laget i scrapbook teknikken. Så jeg hadde bestemt meg hvorfor ikke. Jeg hadde ingen peiling hvordan man gjør det og hadde ingen scrapbook materialer. Jeg har brukt knapper, stoff, gamle aviser, decoupage i 3D og cc. Det ble en av side til fotoalbumet til svigermoren min.

Today I want to show to you my first scrapbook lay out. My mother in low had her 80th birthday in oktober 2010 and I wanted to make something spesial for her. I have seen many different cards and photoalboms in internett made in scraboking. So I had desided why not. I didn't know anathing about how I shoud to make it and hadn't any scrapbook suppliys . I used buttons, fabric, old newspapers, decoupage i 3D and cc.
It became one of side to the photo album to my mother in low.





Takk til ScrapFriends og for mulighet til å dele storien min.
Thanks to ScrapFriends for opportunity to share my story.

Takk for besøket og ha en fin uke videre!
Thanks for visiting and have a great week ahead!

Yulia




torsdag 21. februar 2013

Muffins med yoghurt

Hei alle sammen!

Her er min favoritt oppskrift på muffins med yoghurt (gir 12 kaker):
250 g mel
40 g smør
180 g sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
200 g yoghurt


Pisk egg, smør og sukker til hvit. Sikt mel, bakepulver og salt sammen. Tilsett de tørre ingrediensene i de våte, rør bra. Tilsett yoghurt og rør forsiktig til det akkurat blandet.
Fordel blanding jevn i papirformene, og stek muffinsene i stekeovnen i 20-25 minutter i 190 C. Ta muffinsene ut av ovnen, og legg dem for avkjøling.

Håper at det smake!
Ønsker alle fin torsdag kveld!!!
Takk for besøket.

Mvh, Yulia.



lørdag 16. februar 2013

Tegner på lyseglass

Hei alle sammen!

For mange måner siden hadde jeg kjøpt glassmaling. Endelig fikk jeg tid til å gjøre noe med dem i dag. De prøvekaniner var billig lyseglass fra Ikea. Jeg elsker kirsebærblomster og ville tegne dem. Det er egentlig veldig enkelt:))) Det må plasseres papir med ønskes tegningen inne i glass, tegnes kontur med mørk farge og fylles ut med andre farge etterpå.
Her er mitt forsøk.


Og her er en andre som har vært malte med akrylfarge. Litt rotete:))) 


Sånn!!! Nå kan jeg male på glass også:))) Moro!!!

Takk for besøket!!!
Ønsker dere super lørdagskveld!!!
Mvh, Yulia.

fredag 15. februar 2013

Eplekake

Hei alle sammen!

I dag ville jeg dele med dere et super enkelt og super godt oppskrift på eplekake. 


Du trenger:
Kakebunn:
150 g smør
180 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
3-4 epler
3 ss sukker
1 ss kanel
Røre smør og sukker hvitt. Tilsette egg. Mikse mel med bakepulver, røre godt det sammen med resten. Ta deigen over godt smurt kakeform.
Skrell eplene og del dem i båter. Blant sukker og kanel og vend eplebåtene i blanding. Fordel så eplebåtene over deigen i formen.
Ta  kake i ovn på 175 C og steke ca. 50 minutter.
Servere varm eller lunken vaniljesaus eller is til.
Kjempe godt!!!

Ønsker til dere en fin fredag og god helg!!!
Takk for besøket!
Mvh, Yulia

mandag 11. februar 2013

Enkle tegninger med fantastisk effekt

Hei alle sammen. 

I dag er jeg fri hjemme med minste sønnen min og ville å lage noe kult sammen med han. Jeg har fant en fin nettside her. Det på bulgarsk og har mulighet til engelsk teksten. Dessverre er artikkel med denne tegningen bare på bulgarsk,  men alt er forklart i bilder. Eneste som jeg forstår at anbefalt alders er 7 år. Sønnen min er 5 år derfor fikk han store linjer og etter at han malte dem har jeg tegnet svarte linje på.


Og her er min variant.


Jeg har ikke bestemte meg hva jeg skal gjøre med disse tegninger nå. Det kan bli veldig fint pynt til barnerom, til fotoalbum, brukes i skrapbooking og cc. Vi får å se:)))

Takk for besøket og har en fin mandag videre!
Mvh, Yulia


søndag 10. februar 2013

Mørdeig kake med syltetøy

Hei alle sammen!!!

Jeg elsker å lage mat og vil dele de oppskriftene som jeg bruke med dere. Her har jeg oppskrift til alle som kan ikke bake og de som kan gjør det. Det er oppskrift fra min barndom. Det er raskt å lage, trenger ikke kokkekunnskaper, smaker veldig godt og har bare ca 400 kcal per 100 gram.


lørdag 9. februar 2013

Gave til morsdag

Hei alle sammen!
For noen dager siden på nettstedet til Scrap Time (her) startet en ny utfordring. Det skulle lages en side i skrapbook teknikk i samsvar med en bestemt skisse.

Всем привет!
 Несколько дней назад на сайте Scrap Time (здесь) началось новое задание по которому нужно сделать скрап страницу по заданному скетчу.

Skissen/ Cкетч

Jeg har aldri jobbet med skisse før og ønsket å prøve. I tillegg er det Morsdag på søndag, og det var en stor mulighet for meg å lære noe nytt, hadde gøy og lage noe nyttig. Her er hva jeg fikk, en gave til min svigermor.

Я никогда не работала по скетчу раньше и очень хотела попробовать.К тому же в воскресение день матери в Норвегии и это  была для меня замечательная возможность совместить приятное с полезным. Вот что у меня получилось, подарок для свекрови.


Jeg er veldig fornøyd, jeg hadde masse moro og resultantet er ganske bra, syns jeg:)))
Ønsker til alle god helg og god Morsdag!!!
Takk for besøket!
Mvh, Yulia

Я довольна результатом и получила массу удовольствия в процессе:))) 
Желаю всем хороших выходных. 
Спасибо что заглянули. 
Юлия.



søndag 3. februar 2013

Skriveblokk til oppskrifter fra null.

Hei alle sammen!!!
Mange lurer ofte på at hvilken gave kan bli best til en venninna. Jeg syns at en håndlaget gave er best. Jeg prøver å finne hver gang på noe nytt og har er en eksempel.
Denne skriveboken til oppskrifter har jeg laget helt selv. Dessverre har jeg ikke bilder til hele lageprosessen, bare bilder av resultatet. Venninna min er russisk og derfor har jeg skrevet på russisk alle tittel.
"De beste oppskrifter" er tittelen til  skriveblokken.