mandag 31. desember 2012

Happy New Year !!!

Vær stille... Hør... Det banker på døren...
Er det det nye året som vil inn? Vi lar det vente litt... Tenker tilbake på året som var... Alt godt tar vi med oss. Og det som ikke ble så bra, det lærte vi noe av.
Så før du åpner døren, nytt årets siste dag... Siden kan du hilse det nye velkommen inn. Ha det godt og ta vare på deg selv og de du har rundt deg!


Jeg vil takke alle de som følge bloggen min og alle de som kommer bare til å titte litt.
Jeg ønsker til alle et FANTASTISK GODT NYTT ÅR!!!

Nyttårsklem,

Yulia

mandag 17. desember 2012

Nøtteknekker. Julestemmning fra barndomen min.

Hei alle sammen!
Alle land har forskjellige tradisjoner om jul. Jeg er oppvokst i Sovjet Unionen hvor historien om Nøtteknekkeren har vært en viktig del av julestemmningen. Små barn kunne se denne tegnefilmen før jul (eller nytt år, som vi feirer istedenfor jul) på tv og skoleelever og voksne gikk på teater å se på ballett. Derfor når vennina  mi ringte i november og sa at det kom russisk ballett med Nøtteknekkeren til Fredrikstad, Blå Grotte, var jeg spent. I går gikk vi til teateret for å ha jentekveld. Og det var fantastisk. Jeg ble overrasket over hvor mange små barn og unger var på teateret. Etter at jeg kom hjem fikk jeg stor lyst til å sy en nøtteknekker til meg. Her er et bilde fra en tegnefilm:


Og her er min kreasjon:
  

Han fikk plass på juletre først, men er for store. Så fikk han plass i stua sammen men norske nisserpar.


Ønsker til alle super førjuluke!!!
Takk for besøket!
Mvh, Yulia.


fredag 14. desember 2012

En hane til dukketeater

Hei alle sammen!!!
Vet dere at dukketeater er ikke et enkelt spill, men det er også et utmerket verktøy for aktiv utvikling av tale, logikk tenkning, vokabular, kreativitet og barnas fantasi. Vi spiler dukketeater til barn på russisk  barneklubben veldig ofte. Her er ny dukke til forestilling på nissefest. 


Mer foto her...

tirsdag 11. desember 2012

Jul med barn. Vi lager snømann fra sokker.

Hei alle sammen!!!
Det er mindre enn to uker før jul og det er så mye å gjøre. Helt sikkert at mange har hodepine om dekorasjoner og gaver. I dag vil vi vise vår snømann som vi har laget med sønnen min og vennene hans fra russiske barneklubben. Denne snømannen kan lages sammen med barn fra 3,5 år ved litt hjelp fra voksne.

søndag 2. desember 2012

Første søndag i advent

Hei alle sammen!!!

Det er første søndag i advent i dag!!!
Mange pyntet husene sine, og jeg syns at det er så fantastisk å gå i dette mørket som vi har nå og se alle lysene i husene. Det hjelper å smile uansett det været vi har her. Det hjelper å glemme alle problemer som vi har. Og det hjelpe å huske at hva vi har og  hvem vi er...


Jeg ønsker alle perfekt første søndag i advent og fin uke videre!!!

Mvh, Yulia.